Review: Canvas met baklijst van Canvascompany

Bestelling & levering60%
Prijs / kwaliteit85%
Voldoen aan verwachting55%
Montage gemak60%
Eindresultaat70%
66%Overall Score
Reader Rating: (1 Vote)
33%

Sinds enige tijd voert Canvascompany.nl het product ‘canvas in baklijst‘. Een luxe lijst rondom je canvas om de foto nog mooier uit te laten komen. Eerder ben ik wel eens op zoek geweest naar een vergelijkbare uitstraling.

Omdat er geen passende producten waren heb ik toen gekozen voor een maatwerk oplossing en deze laten maken i.s.m. een drukker. De kosten hiervoor zijn hoog en je hebt afstemming nodig om het gewenste resultaat te krijgen.

canvasdoek met baklijst canvas company

Wat is een baklijst?

Een baklijst is een lijst waar je je canvasdoek in kan plaatsen. Een baklijst is meestal gemaakt van hout, wat heel mooi staat bij een canvasdoek. Een baklijst wordt een baklijst genoemd, omdat het, zoals de naam dus al zegt, een vorm van een bak heeft. Je kunt je canvasdoek er als het ware in leggen.

Wanneer je je foto in de baklijst legt, is er nog wel ruimte tussen de lijst en de randen van de bak, waardoor het allemaal iets losser lijkt. Het lijkt net alsof je foto in de lijst zweeft.

[bron: canvascompany.nl]

Review

Uitdagende foto

canvasdoek met baklijst canvas company

Voor dit canvas heb ik een foto uit Noorwegen gekozen. Het is een technisch uitdagende foto. De foto is gemaakt met een Canon 5D Mark II met een 70-200mm f2.8 lens + 2x extender. De foto is gemaakt op 400mm. De foto is tevens nog bijgesneden. Ik ben benieuwd hoe dit over gaat komen op een canvasdoek. De foto kan te wazig en onscherp worden of het canvasdoek draagt bij aan de uitstraling van de foto… we gaan het zien!

Ervaring

Bestelling

De bestellen van het product kan eenvoudiger. Het product ‘canvas met baklijst’ is duidelijk te vinden. Blijkbaar begin je met een regulier canvas en voeg je daar een lijst aan toe. De optie om de lijst toe te voegen stond enigszins verborgen. Bij extra opties valt het ophang systeem direct op maar de baklijst staat buiten beeld. Verder is uploaden en betalen eenvoudig en snel geregeld.

Ontvangst

Binnen de gestelde termijn ontving ik een canvas maar geen lijst. Ik heb enkele dagen afgewacht en toen zelf contact opgenomen. Er bleek dat een aantal zendingen niet volledig waren verzonden. Binnen enkele dagen zou ik de lijst tegemoet zien.

De canvas was op een dergelijke manier geprint dat de zijkanten opgevuld waren met streepjes. De foto is aan de zijkanten opgerekt i.p.v. doorlopend geprint. Zie afbeelding. Hierdoor is het canvas in mijn ogen niet los te gebruiken. De baklijst zal dit waarschijnlijk verbergen. Ik vraag me echter af of dit altijd zo is bij het bestellen van een baklijst.

Nalevering

Na enkele dagen is de lijst ook binnen. Ik had een lijst van hout verwacht echter blijkt het een plastic lijst met houtprint te zijn. De lijst voelt als hard plastic en licht aan. Wellicht heb ik niet goed gelezen maar ik kan op de website niet goed vinden dat het een plastic product is. Over de baklijst lees ik wel “meestal hout” en “luxe uitstraling”.

Het uitlijnen van de lijst en het canvas is nog niet heel eenvoudig. Het is wenselijk dat het canvas netjes in het midden komt te hangen met overal dezelfde ruimte rond de foto. Aangezien je aan de achterkant van het canvas moet werken, heb hierdoor geen zicht op het resultaat aan de voorkant. Bevestiging gaat met kleine beugeltjes en schroefjes.

Afbeeldingen

canvasdoek met baklijst canvas company

canvasdoek met baklijst canvas company

canvasdoek met baklijst canvas company

canvasdoek met baklijst canvas company

Beoordeling

Als prettig ervaren

  • de technisch uitdagende foto komt goed uit op het canvas
  • canvasdoek en print is van goede kwaliteit
  • eindresultaat ziet er goed

Minder prettig

  • online bestellen was niet direct duidelijk
  • levering ging niet vlekkeloos en ik moest zelf nabellen
  • geen hout maar plastic baklijst
  • positionering van je canvas in de lijst is niet eenvoudig
  • de zijkanten van het canvas zijn opgevuld door de foto uit te rekken

 

note: Canvascompany.nl heeft mij een schenking gedaan om hun product te reviewen.

About The Author

Communicatie Creatief

Werkt als creatief communicatie professional bij NoSuchCompany en is actief op het gebied van interactieve media. Naast deze digitale creaties is hij bezig met fotografie en video. Om te kopen met; whisky.