3D lichtplan ontwerpen voor een fotosessie

Stel, je hebt een idee voor een shoot maar je weet nog niet precies hoe je het wilt aanpakken? Dan is set.a.light 3D Studio ideaal om alvast te experimenteren om zo toe te werken naar een lichtplan. Het bedrijf Elixxer bouwde een volledige werkende virtuele  fotostudio. Test de belichting, achtergronden, model poses en print je kant en klare lichtplan uit.

setalight-interface-virtual-3D-studio

Met deze software kun je een 3D virtuele studioruimte te creëren, afmetingen van de kamer, apparatuur specs en de posities, evenals de plaatsing van de modellen. Het programma berekent de licht kenmerken, zoals weerkaatsing en reflecties van verschillende objecten (zoals muren).

Zodra je klaar bent met het instellen van het licht, zijn de camera instellingen aan te passen. Door de virtuele zoeker zie je direct het verwachte resultaat.

Proefversie downloaden

 

Overview 1

Overview 2

 

Mijn ervaring

Ik heb enige tijd gewerkt en test met deze software en ben erg enthausiast over de werking en mogelijkheden. Er is een breed aanbod van fotografie apparatuur waarmee de studio is uitgerust. Dit geeft dus gelijk de mogelijkheid om eens te kijken wat het resultaat is van andere typen diffusors(softboxen, etc.). Door deze virtuele omgeving leer je snel wat de invloed is van enkele simpele aanpassingen zoals het hoger plaatsen van een studioflitser. Voor beginners is het dus ideaal om snel grip te krijgen op de apparatuur en omgeving.

3D lichtplan ontwerpen voor een fotosessie
Toegankelijkheid75%
Functie aanbod80%
Prijs/kwaliteit100%
85%Overall Score

About The Author

Communicatie Creatief

Werkt als creatief communicatie professional bij NoSuchCompany en is actief op het gebied van interactieve media. Naast deze digitale creaties is hij bezig met fotografie en video. Om te kopen met; whisky.