Kleurzweem en kleur correctie met Adobe Lightroom

Soms bevat een foto kleuren welke niet zichtbaar bijdragen aan de afbeelding maar wel vermengt zitten in het beeld. Dit zijn pixels met kleur informatie welke je zou kunnen missen… dit klinkt misschien vreemd. Deze kleuren zijn op te ruimen door ze neutraal grijs te maken. Dit geeft een strakkere foto en is soms een perfecte finisch voor een foto welke afgedrukt wordt. Deze techniek wordt vaak bij stock fotografie gebruikt. Bekijk hier hoe je via Adobe Lightroom kleuren kunt opruimen of verwijderen uit een foto.

Een kleurzweem die ontstaan is door kunstlicht, kan lastig te verwijderen zijn, omdat het gebruik van de ‘Niveaus’ (Levels) or ‘Curves’ vaak een nieuwe zweem doet ontstaan in delen van de foto die niet door het kunstlicht werden beschenen. Scenes met gemeng licht, zoals TL en daglicht, kunnen ook heel lastig zijn.

About The Author

Communicatie Creatief

Werkt als creatief communicatie professional bij NoSuchCompany en is actief op het gebied van interactieve media. Naast deze digitale creaties is hij bezig met fotografie en video. Om te kopen met; whisky.