Wat bedrijven vinden op jouw social media profiel

We doen het allemaal, waarschijnlijk zonder al te veel nadenken. We maken gebruik van onze social media – of andere digitale – identiteiten om dagelijks inloggen op diverse websites. Het is snel, handig en bespaart ons de moeite van het creëren van een gebruikersnaam en wachtwoord per webaccount/website.

De gevolgen hiervan zijn moeilijk in te schatten en zullen per situatie sterk verschillen. Het kan je helpen of je haalt een hoop ellende over je heen. Het is dus goed om je bewust te zijn van de informatie die je verspreid en de verbanden welke gelegd kunnen worden tussen al je digitale gegevens.

Op google wordt vaak gezocht op vragen als; Wat kunnen anderen van mij zien bij Google+, Twitter of instagram? Wat zien mensen op mijn facebook? Tot welke gegevens (data) hebben bedrijven toegang via social media? Moet ik me zorgen maken om mijn privacy?

 

Overzicht van social media profiel data

Gelukkig kan er enige duidelijkheid worden geboden door Janrain,  leider in de social-login industrie. Janrain heeft een website ontwikkeld waar je snel en overzichtelijk kunt vinden welke informatie jij deelt als je jezelf aanmeld op Facebook, Twitter, Google+ of 20 andere digitale profielen.

http://janrain.com/social-profile-data/

 

Wat direct opvalt is dat Facebook en LinkedIn veel meer datapunten verzamelen en communiceren dan bijvoorbeeld  Twitter en Google+. Hieronder zie je een afbeelding met het overzicht van Facebook en LinkedIn (klik om te vergroten):

Schermafdruk 2014-07-29 10.07.36

twitter

 

Zorgen over je privacy

Maak jij je zorgen over je privacy? Het is te begrijpen als er onzekerheid zit omtrent dit thema. Zeker na het zien van de documentaire “Terms and Conditions May Apply” komt er een zekere mate van een beklemmende bewustwording. Maar wat is er nou echt over jou bekend? Wat betekend het voor je?

(Nu te bekijken op Netflix)

 

Wat bedrijven vinden op jouw social media profiel
Informatief95%
Visualisatie80%
Gebruiksgemak75%
83%Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0%

About The Author

Communicatie Creatief

Werkt als creatief communicatie professional bij NoSuchCompany en is actief op het gebied van interactieve media. Naast deze digitale creaties is hij bezig met fotografie en video. Om te kopen met; whisky.