Website versnellen en dataverkeer besparen met cloudflare CDN

5.0Overall Score
Reader Rating: (1 Vote)

Cloudflare content delivery network CDN

Enige tijd geleden ben ik gestart met het inzetten van een Content Delivery Network (CDN) om kosten te besparen en de snelheid van mijn website te verhogen. Deze dienst heb ik afgenomen bij www.cloudflare.com. Zowel deze website als mijn online community dialicious.nl heb ik gekoppeld aan cloudflare. Het verschil is werkelijk spectaculair!     Bekijk eerst deze video eens om meer te weten over een Content Delivery Network en waarom een service als Cloudflare bestaat. Het caching systeem van Cloudflare bespaart op bandbreedte zorgt ervoor dat servers minder belast worden. Deze combinatie zorgt voor een snelheidsverbetering op uw website. Op de hosting van dialicious.nl bespaar ik momenteel 60% van het dataverkeer door Cloudflare. Daarnaast is de website veel sneller geworden. De laadtijd is gehalveerd en daardoor is het gebruik op mobiel en tablet ook een stuk prettiger geworden.

Test resultaat

cloudflare

Test zelf de snelheid van uw website

Google heeft bekend gemaakt dat de snelheid waarmee een website laadt nu ook een ‘ranking’ factor is. Dat betekent dat de laadtijd van een site nu onderdeel is van het algoritme wat Google gebruikt om zoekresultaten te rangschikken. Relevantie staat altijd al zeer hoog op de agenda van Google. Google heeft er zelfs een campagne voor: ‘Make the web faster’. De website tools.pingdom.com is een prettig test welke aangeeft waar er mogelijke snelheidsproblemen zitten in uw site. Naast de test geeft de tool bruikbare tips om de website te versnellen.

Cloudflare instellen (Tutorial)

About The Author

Communicatie Creatief

Werkt als creatief communicatie professional bij NoSuchCompany en is actief op het gebied van interactieve media. Naast deze digitale creaties is hij bezig met fotografie en video. Om te kopen met; whisky.