Head of UX bij ANWB

Coen werkt bij ANWB waar hij zich inzet voor de optimalisatie van digitale interfaces en klantbeleving voor de ruim 4,5 miljoen ANWB leden. Hij verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het UX design team. Als coach van zijn teamleden zorgt hij voor persoonlijke ontwikkeling, inspiratie en zelfkennis. Samen zorgen ze voor de verbetering en vernieuwing van de digitale interfaces op het web en in de app's.

Image

Binnen de ANWB adviseert hij marketeers, ontwerpers en ontwikkelaars gedurende de gehele levenscyclus van een product om hen te helpen voldoen aan de hoge eisen die ANWB stelt aan gebruiksvriendelijkheid en design. Bij ANWB heeft Coen web en app ervaringen gecreëerd voor een breed scala aan domeinen in vrije tijd en vakantie, verzekeren, mobiliteit, en diverse conversational en self-service oplossingen.

Coen is een inspirerend persoon. Hij is benaderbaar en heel betrouwbaar. Eigenschappen die heel goed passen bij een UX Lead. Ik heb het altijd als zeer prettig ervaren om met Coen samen te werken. Hij is betrokken, oprecht en geduldig. Je kan alles bij hem kwijt en hij weet je goed te coachen.

Inge van Dam
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
Opleiding en werkervaring

Na zijn studie Technisch Informatica in Dordrecht en Bedrijfskundige Informatica aan de Hogeschool Utrecht, ontving hij in 2006 zijn BBA. Hij starte zijn carrière met zijn eigen digital studio als partner van diverse marketing en communicatie bureau’s.

Na enkele internationale ervaringen ging hij aan de slag bij NoSuchCompany om een digital design & development team op te zetten binnen dit communicatie- en designbureau. 7,5 jaar later stapte Coen over naar het UX designbureau Online Department voor verdieping van zijn UX expertise. Samen met UX experts zette hij zich in voor het menselijker en gebruiksvriendelijker maken van software en digitale producten onder de missie ‘Computer don’t be a machine’.

  • Image
  • Image

Het is een voorrecht om met Coen te werken. De afgelopen jaren met veel plezier samengewerkt aan kleine en grote projecten. Wat ik het meest bewonder in Coen is zijn brede kennis en vooral ook hoge kennisniveau. Creatief, concept denken, strategie, marketing in breedste zin van het woord, design en technisch.

Dorine van der Wijk

Gedurende zijn werkperiode volgde hij diverse trainingstrajecten voor UX Design, Design Thinking en Agile Coaching. Zelf geeft hij post-hbo colleges en maatwerk trainingen Design Thinking en spreekt regelmatig op evenementen. Theorie en praktijk komen samen in zijn workshops en trainingen. De passie voor het realiseren van ontwikkeling en groei bij anderen staat hier centraal. Hij deelt graag zijn persoonlijke verhalen en ervaringen over hoe het is om te werken in de digitale/creatieve industrie.

Interesses en privesituatie

Naast zijn dagelijkse werkzaamheden zoekt hij graag inspiratie en uitdagingen om te blijven ontwikkelen. Zo verdiept hij zich graag in fotografie, geeft hij fotografie workshops en zet hij zich in als medeoprichter, designer en C# web developer in voor fotowedstrijd.club. De fotografie-community telt inmiddels 7000+ leden en komt elke maand met een nieuwe frisse uitdaging voor fotograferend Nederland en België.

  • Image
  • Image

Hij is getrouwd met Marjolein waarmee hij 4 kinderen(Yarin, Jirre, Yana en Jifke) heeft te managen. De grootste oefeningen in een Agile mind-set komen dan ook binnen het gezin tot ontplooiing. Samen zijn ze al jaren actief als gepassioneerde jeugdleiders en bieden ze een veilige plek en aandacht voor jongeren. De behulpzaamheid, creativiteit en aandacht van Coen geeft ook hier waardevolle uitkomsten.